Május 29-én hármas jubileumot ünnepelhettünk a Dorogi Sportcsarnokban
Sport
2021. máj. 30.

Május 29-én hármas jubileumot ünnepelhettünk a Dorogi Sportcsarnokban

Tíz éves a dorogi nemzetközi birkózóverseny

A X. FEKETE GYÉMÁNT KUPA Junior nemzetközi birkózóversenyt a Dorogi Sportcsarnokban rendezték meg május utolsó hétvégéjén. A sportversenyen hazánk sportolói mellett Csehország, Szlovákia, Dánia, Hollandia, Svédország, Ukrajna és Románia versenyzői is képviseltették magukat.

Bacsa Péter, a Magyar Birkózó Szövetség alelnöke köszöntötte a résztvevőket. 90 éves a Dorogi Nehézatlétikai Club, ugyanakkor a Magyar Birkózó Szövetség is évfordulót ünnepel. 100 esztendővel ezelőtt alapították meg a szervezetet. Hazánk büszke lehet 18 birkózó olimpikonunkra és a birkózó-világranglistán elfoglalt előkelő helyünkre. A birkózósport támogatásárért köszönetet mondott Dorog Város Képviselő-testületének, a DNC elnökének és Knyaskó Máté edzőnek.

Dr. Tittmann János polgármester tisztelete és megbecsülése jeléül nyújtotta át a képviselő-testület nevében a 90. évfordulóra - az önkormányzat által - kiírt emléktábla pályázat nyertes alkotását Puksa Ferenc elnöknek. Az emléktáblát, amely a birkózócsarnok előterét díszíti hamarosan, Reiser Attila alkotta.

Puksa Ferenc elnök hangsúlyozta: - Nagy öröm, hogy immár tizedik alkalommal szervezheti meg Dorog a nemzetközi versenyt, amely mutatja a befektetett szakmai munka eredményét. Mint elmondta, 2020-ban volt 90 éves a DNC. A világjárvány miatt az öt eseményből álló rendezvénysorozat két állomását – a jeges fürdőzést és a strandbirkózó-versenyt – rendezhették meg tavaly, de a jubileumi ünnepségsorozat méltó lezárását jelenti a X. Fekete Gyémánt Kupa.

Az eseményen adták át a Dorog Város Jó tanulója – Jó sportolója díjat, amelyet sportteljesítménye és tanulmányi eredménye alapján 2021-ben Marosvölgyi Barnabás, a Petőfi-iskola tanulója érdemelt ki.

Dorog Város Önkormányzata és Dorog Város Egyesített Sportintézménye minden évben díjazza a kiemelkedő sportteljesítményt elért dorogi fiatalokat és edzőiket. Dr. Tittmann János polgármester és Szekér Zoltán sportigazgató oklevelet adott át Kollár Alexandrának (birkózás), Klányi Krisztofernek (birkózás), Bönde Barnabásnak (vízilabda), Maruzs Bencének (úszás), Vas Máténak (vízilabda), Kovács Hannának (kézilabda), Hartmann Petrának (kézilabda), Jármai Eszternek (kézilabda), Kain Adriánnak (labdarúgás), Janetka Gergelynek (labdarúgás), Fábián-Nagy Balázsnak (labdarúgás) és Kempf Evelinnek (labdarúgás).

A díjátadásokat követően megkezdődött a Fekete Gyémánt Kupa a sportcsarnokban.

További részletek: https://www.facebook.com/groups/154612168592711