Útjára indult az “Együtt sikerül” program
Sport
2022. jan. 4.

Útjára indult az “Együtt sikerül” program

2022. január 1-jén indult útjára a Dorogi Futókör “Együtt sikerül” kihívása. A program azoknak szól, akik újévre megfogadták, hogy egészségesebben táplálkoznak, sportolni fognak.

A Dorogi Futókör “Együtt sikerül” egy hónapos kihívása során a szervezők azoknak szeretnének segítséget nyújtani, akik újévre azt fogadták meg, hogy szeretnének egészségesebben táplálkozni, többet sportolni, esetleg lefogyni.
Mivel a legtöbb ember számára nehéz hosszútávon fenntartani a motivációt, a Futókör szakemberei magukra vállalták ezt a feladatot. Egy zárt Facebook csoportban naponta osztanak meg testedzéssel, sporttáplálkozással, egészséges életmóddal kapcsolatos cikkeket, videókat.
Ezekkel az anyagokkal azoknak is segítséget tudnak nyújtani, akik nem tudják pontosan, hogyan kezdjenek bele az életmódváltásba. Hetente egyszer Sárdi Tamás futóedző és Szegvári József sportoktató személyesen is találkozik a résztvevőkkel, akiknek a dorogi Zöld Kör Rekortán Futópályán tartanak futóiskolát. Az egészséges receptekről Cserni Ágota, táplálkozási tanácsadó gondoskodik a kihívás ideje alatt.
A program nyitóeseményének a már hagyományosnak mondható Újévi Szerencsehozó Futás adott otthont, amire több, mint 30 futó gyűlt össze. Sárdi Tamás elnök nyitóbeszéde után a jelenlévők felfutottak a Kálváriára, ahonnan csodás kilátás nyílt a környékre. A közös fotó elkészülte után visszatértek a kiindulási pontra, a Zöld Kör Rekortán Futópályára, ahol már forró teával és forralt borral várták a résztvevőket. A Dorogi Futókör vezetősége nagyon reméli, hogy sikerül egy összetartó, motiváló sportos közösséget létrehozni.
A csoporthoz ingyenesen lehet csatlakozni 2022. január 4-ig, ezután bezárja kapuit a közösség.
Aki szeretne egy motiváló csapat tagja lenni, az alábbi linkre kattintva tud csatlakozni: