Díjátadások és extrém bringapálya-avató az intermodális csomópont mellett
Sport
2022. jún. 24.

Díjátadások és extrém bringapálya-avató az intermodális csomópont mellett

Felavatták a bringapályát

Az elmúlt évek tudatos városfejlesztési koncepcióját követve új városrész fejlődésének lehetünk tanúi a város közlekedési csomópontjában, Dorog közepén. Az országosan is egyedülálló intermodális csomópont kialakítását követően készült el a június 24-én átadott extrém bringapálya.

Erős Gábor, térségünk országgyűlési képviselője köszöntötte a szépszámú megjelentet. Hangsúlyozta, mennyire fontos a gyerekek, fiatalok számára a sport, amely ezúttal új, különleges teret kapott a vasútállomás, a futballpálya mellett. Ez az extrém pálya - Esztergom és Tarján után - immár a harmadik a térségben.

Dr. Tittmann János polgármester kiemelte, hogy a vasútállomás mellett kialakult, szépülő városrészben az extrém pálya az egészségmegőrzés, sportolás újabb lehetőségének megteremtése mellett a baráti találkozások helyszíneként kiválóan alkalmas a közösségszervezésre.

A 185 méter hosszú, hullámoztatott pályatest mellett térköves járdákat készítettek, padokat és napelemes világítórendszert építettek ki a bringapark területére. A rézsük beültetése is megtörtént.

A fejlesztés csaknem 60 millió Ft-ból, Magyarország Kormánya támogatásával, az Aktív Magyarország Program részeként, önkormányzati önrésszel kiegészítve valósult meg az extrém sport kedvelőinek legnagyobb örömére.

Az ünnepségen adták át a képviselő-testület által alapított és adományozott díjakat. Az Év Köztisztviselője elismerést Kozlik Ferenc, míg az Év Pedagógusa Díjat Harmat Eszter, a Zsigmondy-gimnázium tanára érdemelte ki. A díjazott távollétében egyik családtagja, dr. Bartalos József vette át a kitüntetést. Ezt követően a Pedagógus Szolgálati Emlékérmek átadása következett. Emlékérmet vehetett át kiemelkedő szakmai tevékenységük elismeréseként Antal Ibolya, Rittling Antalné és Kucsera Istvánné.

Az átadó ünnepség zárásaként extrém kerékpáros bemutatóra került sor, majd a gyerekek is kipróbálták a hullámzóan izgalmas pályát.