Zene világnapja két könyvbemutatóval, miniatűrökkel
Kultúra
2022. okt. 3.

Zene világnapja két könyvbemutatóval, miniatűrökkel

A zene világnapján Balla András és Lencsés Lajos különleges könyvének a zene és a fotóművészet esszenciájának és Sopsits Árpád Saját kéz című verseskötetének bemutatóját tartották

A zene, a fotóművészet, a versek iránt érdeklődő megjelenteket dr. Tittmann János polgármester köszöntötte a zene világnapi rendezvényen, amelyet szeptember 30-án a művelődési házban tartottak.

- Olyan személyiségekkel vagyunk hosszú ideje kapcsolatban, akik érzékek, érzékelések közötti határok átlépésével olyan érzelmekben tudnak részesíteni bennünket, hogy a képek hangokká, a hangok képekké tudnak átalakulni - mondta köszöntőjében dr. Tittmann János.

Balla András fotóművészt, Lencsés Lajos oboaművész közös munkájának eredményeként megjelent Képhangok-Hangképek című kötetről és Sopsits Árpád Balázs Béla-díjas film és színházi rendező verseskötetéről Szabó-Berghauer Zoltán intézményvezető kérdezte a művészeket.

Megszületett egy könyv, a Képhangok-Hangképek című az önkormányzat támogatásával, amelyben Balla András fotográfus képei ihlették a zenét. A különleges könyvben a fotók mellett QR-kódokat találunk, amelyekre fókuszálva Lencsés Lajos világhírű oboaművész muzsikáját hallhatjuk. A vetítettképes könyvbemutató során több tételt hallhattak az érdeklődők, akiknek Lencsés Lajos és Ludmány Dénes brácsaművész muzsikált.

A könyv létrejöttéről, az inspirációról hallhattak a megjelentek.

Sopsits Árpád Balázs Béla-díjas film- és színházi rendező 70. születésnapjára jelent meg első verseskötete, a Saját kéz című, amelynek kulisszatitkaiba maga a szerző avatta be a közönséget.

 

Hagyományainkhoz híven a verses-zenés kötetekkel méltóképpen ünnepelte városunk a zene világnapját.