Juharfák, kőrisek és szilfák szépítik Dorogot a VárosFa program nyertes pályázatának köszönhetően
Közügy
2022. nov. 16.

Juharfák, kőrisek és szilfák szépítik Dorogot a VárosFa program nyertes pályázatának köszönhetően

A Zsigmondy-lakótelepen, a felső Richter porta előtt, továbbá a Bringapálya mellett ültettek fákat

Dorog Város Önkormányzata a MOL-Új Európa Alapítvány „Neked Zöldül” fenntarthatósági programsorozatának részeként vesz részt a VárosFa programban, amelyben a települések zöldítésére, sorfák igénylésére nyílt lehetőség.

Dorogon a programnak köszönhetően juharfák, kőrisek és szilfák gyarapítják ezentúl a faállományt. Az elültetett sorfák többek között a Zsigmondy-lakótelepen, a felső Richter porta előtt, továbbá a Bringapark mellett járulnak hozzá a zöldfelület növekedéséhez.

A település zöldítése mellett a   programban külön hangsúlyt kap a fenntarthatósággal, a fák és az erdők fontosságával kapcsolatos szemléletmód fejlesztése, ennek tükrében az ültetési eseményen részt vettek a dorogi Petőfi-óvodából érkezett gyerekek. Az óvodásoknak november 23-án erdőpedagógiai játékos bemutatót, ismertetőt tartanak a szakemberek.

Az ültetés során szakmai segítséget nyújtottak a Pilisi Parkerdő Zrt. Bajnai Erdészetének munkatársai.

A VárosFa Program a MOL-Új Európa Alapítvány Neked Zöldül programsorozatban az Agrárminisztérium, a Megyei Jogú Városok Szövetsége és az Országos Erdészeti Egyesület közreműködésével indult el 2022 tavaszán.