Értékesíti a "volt Dózsa-iskolát" az önkormányzat, a zeneiskola a tervek szerint az Intézmények Házában kap helyet
Közügy
2023. ápr. 5.

Értékesíti a "volt Dózsa-iskolát" az önkormányzat, a zeneiskola a tervek szerint az Intézmények Házában kap helyet

Dorog Város Képviselő-testülete március 31-én ülésezett

Döntöttek arról a testületi ülésen, hogy értékesíti az önkormányzat a „volt Dózsa-iskola” épületét, ahová régóta tervezték a zeneiskola áthelyezését. A Kormányhivatal jelentősen csökkentette a „Intézmények Háza” ingatlan használatát a tél folyamán (a használt 1090 m2 alapterületű ingatlanrész 201 m2-re változott). Az így felszabadult üres helyiségek alkalmasak és teljesen megfelelnek az Erkel Ferenc Zeneiskola elhelyezésének, amely méltóbb helyet kap a rossz állapotú, szűkös Bécsi úti épület helyett. Az áthelyezés lehetőségét a zeneiskola vezetősége is üdvözölte. Így az önkormányzati tulajdonban lévő „volt Dózsa-iskola” önkormányzati tulajdonban tartása nem indokolt, ezért pályázat keretében értékesítik az ingatlant.

A testületi ülésen döntöttek arról, hogy meghirdetik a Dorog Város „Év Homlokzat Felújítási Terve 2023” pályázatot. Pályázni bármely, Dorog Város közigazgatási határain belüli épület utcai homlokzatával lehet. A részletes pályázati dokumentáció átvehető személyesen a Polgármesteri Hivatalban vagy jövő héttől letölthető a www.dorog.hu honlapról.

A pályázatokat a részletes kiírásnak megfelelő tartalommal május hónap 16. napjáig lehet leadni.

Szó volt a Petőfi Sándor Óvoda energetikai felújításáról, a nyílászárók cseréjéről. 

A képviselők tájékoztatót hallhattak Dorog város környezeti állapotának 2022. évi változásáról. A város a Dorogi medencében található, amelynek a jellege miatt az átszellőzése szélcsendes időben nem optimális. Dorog város területén működő nagyobb ipari cégek, amelyek befolyásolják a levegő minőséget

A téli időszakban mintegy 5146 lakás fűtését szolgáló különböző fűtő berendezés. Értékelték Dorog levegőminőségét. Az eddig mért légszennyezettségi adatok alapján határérték túllépés nem volt.

A dorogi óvodák beiratkozási rendje az alábbiak szerint alakul. A Hétszínvirág, a Petőfi és a Zrínyi óvodákban a beiratás a 2023/2024. nevelési évre: május 2. – május 4-ig, 8-17 óráig; május 5. 8.00-14.00 óráig tart.

Döntöttek a felsőoktatásban, nappali tagozaton tanulók támogatásáról. 43 diák öt hónapra (hallgatónként havi 10 ooo Ft-ot) összesen 50 ezer forintot kap.