Petőfis diák lett az ország legjobb helyesírója
Kultúra
2023. máj. 30.

Petőfis diák lett az ország legjobb helyesírója

Jánosi Benedek sikere

A Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási versenyre 1066 intézményből 20 897 tanuló jelentkezett az idei tanévben. Az első fordulót a 6. évfolyamon 4159 fő írta meg.

Komárom-Esztergom vármegyében az első fordulón 177 hatodik osztályos vett részt, akik közül Jánosi Benedek, a Petőfi iskola tanulója 97,4 %-os eredményével az 1. helyen végzett, így a megyei döntőben folytathatta a megmérettetést 46 társával. A megyei versenyen Benedek 94,5 ponttal 2., a tavalyi országos döntőbe jutott Varga Lili szintén hatodikos tanuló 90,15 ponttal 3. helyezett lett. Bár az országos versenyre megyénként az első helyezett jut be, Jánosi Benedeket magas pontszáma miatt meghívták a Kárpát-medencei versenyzők közé.

Május 20-án a Károli Gáspár Református Egyetemen a XXVI. Simonyi Zsigmond Kárpát- medencei döntőben Jánosi Benedek a Dorogi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű és Sportiskolai Általános Iskola Petőfi Sándor Tagiskolájának 6. osztályos tanulója 2. helyen végzett, s mivel az első helyezett kislány határon túlról, Erdélyből érkezett, így büszkén mondhatjuk, hogy Magyarország hatodikosainak legjobb helyesírója lett a Petőfi diákja.

Gratulálunk neki és felkészítő tanárának, Bogár-Bódi Bernadettnek a szép sikerért!