Megújul a Zrínyi óvoda támfala
Közügy
2023. jún. 6.

Megújul a Zrínyi óvoda támfala

Szívvel, lélekkel program

Megújul a Baumit Kft. jóvoltából a Zrínyi óvoda főbejárata melletti és az udvart határoló támfal.

A 90-es évek végén esztétikus, az épület forma- és színvilágával harmonizáló, színes vakolatot kapott a támfal, amely az eltelt évtizedek során megkopott, kifakult, több helyen töredezett.

Szezechné Daróczi Anikó intézményvezetőtől megtudtuk, hogy a gyermekek környezetesztétikai nevelését mindig fontosnak tartotta a Zrínyi óvoda. - Úgy gondoljuk, hogy közvetlen természeti és épített környezetünk szépítése hozzájárul a belső harmónia alakulásához - hangsúlyozta. - Ez év februárjában kérelemmel fordultam a Baumit Kft. marketing osztályához, hogy támogassák támfal-felújítási szándékunkat. Kérésemet készségesen fogadták és a napokban elkezdődtek a munkálatok. Az évzáró ünnepségünkön már együtt örülhetünk a felújított szép felületnek.

Kékesy Péter, a Baumit Kft. alkalmazástechnikai vezetője elmondta, hogy fontos számukra, a cég lehetőségeihez mérten, hogy Dorog és környékének oktatási, nevelési intézményeit támogassák, amelyre szép példa a Zrínyiben a következő napokban teljesen megújuló támfal-rendszer. A cég a társadalmi felelősségvállalást szem előtt tartva hozta létre a Szívvel, lélekkel programot, amelynek keretében nyílt lehetőség erre a beruházásra is.