KOSBOR - Dorogi zenészek jazz, blues, és japán stílusú ütőegyüttesekben
Kultúra
2023. jún. 12.

KOSBOR - Dorogi zenészek jazz, blues, és japán stílusú ütőegyüttesekben

Június 9-10-én rendezték meg a KOSBOR - Térségi bor- és művészeti fesztivált Dorogon, a művelődési ház előtti Otthon téren.

A több mint egy évtizedes múltra visszatekintő rendezvényen ezúttal a térség borai mellett azon zenekarok kaptak főszerepet, amelyekben legalább egy dorogi vagy a környékről származó muzsikus is játszik. A közösségi ünnepre sokan érkeztek Dorogról és térségünkből.

Június 9-én, pénteken a köszöntő után az EzKávé Zenekar adott koncertet, majd Holicska Szilvia borbíró, sommelier vezetésével bemutatkoztak a #Neszmély  borászai mellett a visegrádi Anda Pincészet és az esztergomi Galagonyás Habzóműhely.

Kora este a Jazzformers adott nagysikerű koncertet, majd a Pilisi Kolibri STE táncműsorát láthatta a közönség.

Városunk Rauscher-díjas művésze, Lattmann Béla és Barátai különleges felállásban léptek színpadra: a kiváló zenészek – többek között Urbán Orsi, Csanyi Zoltán, Schreck Ferenc, Kollmann Gábor, Sramkó János - közös muzsikálása izgalmas zenei csemegét jelentett a Kosbor közönségének.

Június 10-én, szombaton a Sonia és Blues and Roll lépett fel a színpadon, majd hazánk egyik legnépszerűbb jazz-énekesnője, Szőke Nikoletta szórakoztatta a közönséget. Az est folyamán fellépett a dorogi születésű Vörös Emil vezetésével az Ataru Taiko ütőegyüttes.

Gero & Évi feat Stex koncertjét követően, ahogy - pénteken is - fergeteges utcabál zárta a fesztivált Dj Tomy Slow vezetésével.