100 éves a Dorogi Ipartestület - Centenáriumi ünnep a művelődési házban
Közügy
2023. nov. 18.

100 éves a Dorogi Ipartestület - Centenáriumi ünnep a művelődési házban

A Dorogi Ipartestület megalakulásának 100. évfordulója alkalmából centenáriumi ünnepséget szerveztek a művelődési házban

A jubileumi emlék közgyűlésen köszöntőt mondott Erős Gábor országgyűlési képviselő úr és dr. Tittmann János polgármester. A rendezvényen kitüntetéseket adott át az IPOSZ országos elnöke, Németh László.

Majd Szűcs György, a centenáriumi ünnepség házigazdája, a Dorogi Ipartestület elnöke történeti áttekintést adott a szervezet elmúlt évtizedeiről, a szervezet feladatairól, társadalmi és gazdasági szerepvállalásáról.

A bálteremben az Erkel Ferenc Zeneiskola művésztanárai adtak hangversenyt Szendi Ágnes zeneszerző, zenetanár-zongoraművész, Rebe-Bodnár Zita oboaművész és a furulyán és zongorán játszó Rebe Attila művész közreműködésével. A kamarakoncerten elhangzott néhány Mendelssohn, Bach, Debussy és Bartók darab részlete.

Az esemény zárásaként kiállítás nyílt 100 év – 100 kép és tárgy címmel a Dorogi Galériában. A kiállítást Dankó József helytörténeti kutató ajánlotta a vendégek figyelmébe.