Értékelték az Értéktár Bizottság munkáját, rendőröket jutalmaztak
Közügy
2024. máj. 31.

Értékelték az Értéktár Bizottság munkáját, rendőröket jutalmaztak

Május 31-én ülésezett Dorog Város Képviselő-testülete

A testületi ülésen dr. Tittmann János polgármester a képviselő-testület nevében elismerte a Baross-lakótelep 26-28. számú lakótömbök közösségért és környezetért tett erőfeszítéseit, amellyel megszépítették életterük környezetét.

A vármegyei értékek száma meghaladja a 200-at. Dorog városa kiemelten sok értékkel rendelkezik. Dr. Tittmann János méltatta a dorogi Értéktár Bizottság teljesítményét, amelynek eredményeként városunk értékeit a vármegyei bizottság elfogadta. Legutóbb, május 24-én a 100 éves IPOSZ és bányászati értékeink kaptak elismerő oklevelet Dankó József helytörténeti kutató, az értéktár bizottság elnökének és a tagok előkészítő munkájának köszönhetően.

Beszámolót hallhattak a képviselők Boross Zoltán László r. ezredes rendőrségi főtanácsos, rendőrfőkapitánytól és dr. Friedrich Gábor r. ezredes, kapitányságvezetőtől Dorog Város közbiztonsági helyzetéről. Elhangzott, hogy az online csalások újfajta feladatokat rónak a rend őreire. Összességhében elmondható, hogy 2010 óta 73%-kal csökkent a bűncselekmények száma városunkban.

A képviselők döntöttek arról, hogy teljesítményét jutalmazzák Szlamnik Renáta r. zászlós szabálysértési referensnek és Deák Attila r. hadnagy nyomozótisztnek.

A képviselők által hozott határozatokat, rendeletek írásos formában megtalálják a www.dorog.hu oldalon.