PEDAGÓGUS NAP: Koncert díjakkal, elismerésekkel
Kultúra
2015. jún. 5.

PEDAGÓGUS NAP: Koncert díjakkal, elismerésekkel

A Pedagógus Napot június 4-én rendezték meg a művelődési házban. Az ünnepségen adták dr. Tittmann János polgármester köszöntötte a megjelent pedagógusokat, majd köszöntötte Kovácsné Fódi Krisztinát, aki karvezetésével a Zrínyi iskola Kicsinyek Kórusával májusban elnyerte Az Év Kórusa kitüntető címet. A Bonis Bona - A nemzet tehetségeiért elismerésben részesült Kovács Lajos címzetes igazgatóról is elismerő szavakkal szólt a város vezetője. Majd átadta az Erkel Ferenc Zeneiskola két tanárának a város által 2002-ben alapított mvészeti díjat. Munkássága elismeréséül a képviselő-testület Rauscher György-díjat adományozott Lőrinczné Csizmadia Katalin zenetanár, előadóművésznek és Málnai József zongoratanárnak.
Az Év Pedagógusa Díjat az idén a Hétszínvirág Óvodában óvónőjének, Andrekovics Arankának ítélték a képviselők.
Az idén vas- és gyémántdiplomás pedagógust is köszönthetnek a dorogiak. Sitku Pál, a DOKI intézményvezetője gyémántdiplomát adott át Túri Ferencnének, aki 60 éven át kifejtett értékes szakmai tevékenységének elismeréseként vehette át az oklevelet, amelyet a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet -és Társadalomtudományi Kara küldött meg számára.
Tárnai Jánosné 65 éven át kifejtett értékes szakmai tevékenységének elismeréseként vasdiplomát vehet át hamarosan, amelyet az ELTE Tanító- és Óvóképző Kara küldött meg számára. Sajnos ő nem tudott jelen lenni az ünnepségen.
A városi ünnepség zárásaként nagysikerű koncertet hallhattak a pedagógusok Lattmann Béla és Barátai előadásában.