Nagysikerû bányásznap után Benkó Dixieland Band, operett és futás vár ránk
Kultúra
2015. szept. 9.

Nagysikerû bányásznap után Benkó Dixieland Band, operett és futás vár ránk

Nagyszerû volt a 65. Bányásznap, amelyen több avató ünnepséget - a Baumit Kft. Nemzeti Kőbányászati Emlékhelyének felszentelése és az önkormányzati beruházásból megvalósult Schmidt Sándor Agora átadása - is tarthattunk Dorogon.
A Jubileum térre több ezren (tízezren?) látogattak ki, köszönhetően a Dorogi József Attila Mûvelődési Ház munkatársai által összeállított programoknak. A helyi amatőr együttesek mellett mindhárom napra jutott zenei csemege. A Beatrice, az R-Go és a Magna Cum Laude megtöltötte a teret. A koncertekre a dorogiak mellett a környező településekről is rengetegen érkeztek.
Érdekesnek ígérkezik a folytatás is: a kulturális programok sorában kiemelkedik a Benkó Dixieland Band október 3-i koncertje, amelynek a mûvelődési ház ad otthont. Előtte a Musik-Land Kft.-nek köszönhetően fúvószenekari találkozó és kórustalálkozó is színesíti a palettát.
Érkezik hozzánk Bödőcs Tibor is, aki ledumálja mindazokat, akik jegyet váltanak a Dorogi Dumaszínház következő (még szeptemberi!) produkciójára.
A jótékonysági Musical-Operett Est pedig azokat szólítja meg, akik a dorogi Vöröskereszt támogatásán túl érdeklődnek könnyûzene iránt.
A kultúra mellett a sportnak is hódolhat a legkisebbektől a legidősebbekig bárki, aki benevez az I. Sarpi-Dorog Városfutásra, ahol különböző távok teljesíthetők.
Egyelőre ennyi, de a kínálat folyamatosan bővül! Érdemes tájékozódni a következő felületeken:

dorog.hu

https://www.facebook.com/pages/Dorogi-J%C3%B3zsef-Attila-M%C5%B1vh%C3%A1z/1680316995531658?fref=ts

dorogisport.hu