Költészet Napja szavalóversennyel, írásmûvészekkel
Kultúra
2016. ápr. 13.

Költészet Napja szavalóversennyel, írásmûvészekkel

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én ünnepeljük. Ebből az alkalomból minden évben irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal, költőtalálkozókkal és versenyekkel tisztelgünk a magyar líra előtt. A rendezvényeken klasszikus és kortárs költők versei egyaránt szerepelnek. Gyakran diákok, vagy éppen a ma is élő szerzők tolmácsolják a költeményeket.
Városunkban már pénteken elkezdődött a verselés. A Gáthy Zoltán Városi Könyvtár megrendezte hagyományos városi szavalóversenyét, amelyen rekordszámú jelentkező vett részt. Idősek és diákok egyaránt bátran szavalták kedvenc versüket. A zsûri Kovács Lajos író, helytörténész, Mucha Ildikó, a könyvtár korábbi vezetője és Kele Fodor Ákos fiatal íróból állt össze.

7618.JPG
Íme az eredmények:
3-4. osztály
I. Farkas Réka (Eötvös)
II. Szeberényi Dávid (Zrínyi)
III. Reiser Erika (Petőfi)
III. Graff Aisa (Petőfi)

5-6. osztály
I. Dobin Anett (Zrínyi)
II. Gergely Júlia (Zrínyi)
III. Gremsberger Edvin (Eötvös)

7-10. osztály
I. Farkas Anita 8.o. (Zrínyi)
II. Kókai Kármen 9.o. (Zsigmondy)
III. Szabó Cintia 10.o. (Zsigmondy)

Az önkormányzat és a Dorogi Vállalkozók Egyesülete az idén is megrendezte hagyományos tavaszi Kortárs Irodalmi Estjét a Molnár Sörözőben, ahol több mint félszázan hallgatták Kemény István, Vörös István és Zoltán Gábor írásait. Az írásmûvészek mellett a zenei csemegét Juhász Jusztina fuvolán és Kálvin Balázs zongorán szolgáltatta.