Kain Adrián írását a tengerről országos díjjal ismerte el a Flamand Kormány
Kultúra
2016. jún. 16.

Kain Adrián írását a tengerről országos díjjal ismerte el a Flamand Kormány

Harmadik helyezést ért el Kain Andrián (6 éves zrínyis óvodás) a Flamand Kormány Magyarországi Képviselete támogatásával és a Csodaceruza szervezésében megrendezett, A tenger titkai című írópályázaton.
146 alkotás érkezett a pályázatra. Az ország határain túlról, így a Vajdaságból és Erdélyből is több remek írást küldtek be a gyerekek. A zsűri tagjai három korcsoportban (5-6 évesek, 7-8 évesek és 9-10 évesek) díjazták a beküldött szövegeket. Természetesen az igazi szerkesztőségi munka eztán kezdődik, hiszen valamennyi pályaművet a Csodaceruza nyári műhelyfoglalkozásain megkapják a résztvevő illusztrátorok, hogy a szövegek segítségével és az ő munkájukkal egy izgalmas, új Csodaceruza-lapszám jelenhessen meg a nyár végén.

kainadrian.jpg

A végeredményt pedig a lapszámon kívül egy őszi kiállításon is meg lehet majd tekinteni. Június 8-án a budapesti Flamand Képviselet fogadótermében ünnepség keretében David Maenout úr, a Flamand Kormány magyarországi megbízottja jelenlétében vehették át a díjakat a gyerekek, így Kain Adrián: A teknős és a cápa című írásáért is. Adriánt édesanyja, Millei Rita készítette fel. Szívből gratulálunk nekik a díjhoz!