Wellhello, Republic, United élő nagykoncertek a 66. Bányásznapon
Kultúra
2016. aug. 5.

Wellhello, Republic, United élő nagykoncertek a 66. Bányásznapon

Wellhello, Republic, United élő nagykoncertekkel várják a 66. Bányásznap szervezői a Jubileum Téri Vígasságra a fiatalokat és az idősebbeket egyaránt szeptember első hétvégéjén. Cselenyákné Cservenka Ritát, a szervező Dorogi József Attila Művelődési Ház igazgatóját kérdeztük a programokról.
- A hagyományokhoz híven az idén is három napos lesz a bányásznapi rendezvénysorozat, a Jubileum téren. Három nap-három stílus, így mindenki megtalálhatja a kedvére valót.
- A tavalyi Magna Cum Laude nagykoncert után, ezúttal kiket hallhatunk?
- A péntek ismét a rockosabb stílus kedvelőit szólítja meg. Fontosnak tartom, hogy a „nagyágyúk" előtt lehetőséget kapjanak a térségben szárnyaikat bontogató zenekarok is, így idén bemutatkozik a régió egyik népszerű együttese, akikkel a bányásznapon még nem találkozhattunk. Őka Great Company. A szeptember 2-ai nyitó nagykoncertre ezúttal a Republicot hívtuk. Szombaton a sztárvendég hazánk legnépszerűbb együttese, a Wellhello lesz, akik másfél órán át szórakoztatják majd a közönséget. Tavaly 100 km-es körzetből érkeztek a Magnára, reméljük, a Wellhelloval is rekordot döntünk, hiszen a gyerekektől kezdve több generáció kedvence az együttes. Előttük a kellő ráhangolást a latin ritmusokkal érkező Intermezzo zenekar alapozza majd meg vérpezsdítő dallamokkal. És természetesen lesz tűzijáték is, melyet kicsik és nagyok egyaránt nagyon várnak. Itt is törekszünk arra, hogy a látvány és a zene harmóniát alkosson, így erősítve az élményt. A közönséget természetesen a koncert után sem engedjük el: utcabállal folytatódik a jó hangulat.
Vasárnap, szeptember 4-én a 90-es évektől napjainkig többféle stílussal zárjuk a vígasságot. A Happy Gang és Polgár Peti után záróakkordként a United, Pély Barnával csap majd a húrok közé.
- Mire helyezték a hangsúlyt a rendezvény szervezésekor?
- Számomra nagyon fontos, hogy az igényes, ugyanakkor minél szélesebb közönséget kiszolgáló, élvezhető zene álljon a középpontban. Szeretnénk visszaállítani az élő zene rangját, ezért a korábbi gyakorlattal ellentétben az élő koncertek kerültek túlsúlyba. Ez persze komolyabb szervezést igényel, ezért a programok összehangolása gyakorlatilag már januárban elkezdődött, hogy végül a legnépszerűbb csapat nálunk, a bányásznap szombatján, a tűzijáték után színpadra állhasson.
- A buli hangulat biztosítva. A gyermekkel érkezők mire számíthatnak?
- Az idén is számos családbarát programmal készülünk. Szintén hagyomány, hogy a művelődési ház aktív csoportjai, akik egész évben szorgalmasan dolgoznak, versenyekre, seregszemlékre járnak, itt, Bányásznapon bemutassák programjaikat. A salsától a kórusműveken keresztül a hip-hop-ig több műfaj szórakoztatja majd a közönséget. Vasárnap gyermekkoncertet szervezünk, amely egyelőre legyen meglepetés! Természetesen a vásári hangulat mellett az ugrálóvár és a hinták, a különféle finomságokat és egyéb portékákat kínáló vásárosok, kifőzdék is ott lesznek a téren.

wellhello.jpg.jpg