Dorogi közösségek nyári játéka

Dorogi közösségek nyári játéka

Közösségfejlesztés Dorogon

A kedvezményezett neve: Dorog Város Önkormányzata

A projekt címe: Dorogi közösségek nyári játéka

A szerződött támogatás összege: 10.000.000 Ft

A támogatás mértéke: 100 %

A projekt tervezett befejezésének dátuma: 2021.

A Dorogi Misztérium egy számos dorogi közösség által közösen megalkotott színmű és zenés szabadtéri előadás a Jubileum téren, a Bányász emlékműnél.

A projekt egyik célja – a színházi előadás létrehozásán túl – a közösségfejlesztésen keresztül a képessé tevés a magas színvonalú kulturális tartalom létrehozására. Ennek munkaformája egy workshop láncolat. Ezeken nem csak művészek vesznek részt, hanem pl. diákok, vallási vezetők, sváb hagyományőrzők. A projekt célja és lényege tehát nem pusztán a végső produktum, hanem a létrejöttének folyamata.

A projekt egyik további fontos koncepcionális oszlopa, hogy a különféle közösségek alkotásai minden esetben részévé válnak a majdani előadásnak. Azt, hogy ne amatőr termékeket állítsanak elő, szakszerű workshopvezetéssel kell biztosítani.

Résztvevők lesznek a Cantilena felnőtt- és gyermekkórus,a Német Nemzetiségi Önkormányzat kórusa és zenekara, az Erkel Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény énekkara és zenekarai, a városban működő tánccsoportok (Crazy Dance Sporttánc Egyesület, Carmen Sporttánc Egyesület, Diótörő Gyermektánc Egyesület), Városi Diák Alkotókör. Ezek a művészeti csoportok a város és a kistérség lakosai által jól ismert, kedvelt művészeti csoportok. Tagjaik közül a gyermekektől a nyugdíjas korosztályig sokuk részvételére számítunk.